我的美肌之路 | V Beam 療程跟進 & DermisMD 肌底原液

久不久就有讀者 inbox 問 V Beam 療程玫瑰痤瘡成效,原來身邊有好多女生飽受玫瑰痤瘡困擾,

正因為如此我更希望令更多人知道玫瑰痤瘡並不是無法斷尾也不一定要靠藥物治療(畢竟西藥或多或少都有副作用!)。我之前在 CLARUS皮膚激光中心 做過的 V Beam Laser Treatment ,就是幫忙我解決玫瑰痤瘡的重大一步! 唔計今次,前後我只打過三次 V Beam ~ 距離上一次(成果分享篇)更有超過年半時間(對上一次是2014年5月24日喔!),期間就算有出現過皮膚敏感都只是泛紅而已,對比以前下巴粒粒生唔停、兩邊臉頰紅腫,現在的狀態比以前真的穩定多了!!

 photo Photo 9-1-2016 5 34 19 PM_zpsnx1rpcuf.jpg

因為玫瑰痤瘡與 Dr Mak 結下不解緣,感謝她在我最無自信時幫我一大把! 那種連照鏡都想喊、心靈上的痛只有受過暗瘡及皮膚敏感煩惱才會明白,雖然 V Beam 比起一般激光療程貴,但我覺得效果才是最重要!  與其貪平周圍亂試,不如就用最 work 方法,更何況 V Beam 並不用花上天文數字,是絕對值得花費的投資啊!

 

 photo Photo 10-1-2016 12 35 04 AM_zpskncrwppv.jpg

而除了 V Beam Laser, 護膚品、飲食同作息時間對皮膚都好重要!食得清淡同早睡早起是老生常談就不用多說,而護膚品真係要識得揀,尤其做完高能量治療,像做完 laser 皮膚大口渴,就更要用具有保濕及修復能力的skincare,今次 Dr Mak 就推介使用 Made in Switzerland 的醫學美容品牌 – dermisMD ,好適合激光或打針後使用啊!

 

 photo Photo 10-1-2016 12 36 15 AM_zpsqo2inc2q.jpg

最喜歡這盒 細胞修復肌底原液  Cellular Repair (2ml x 20支) ,一次一支獨立處理好方便!成份有植物幹細胞、透明質酸、橄欖烯及維他命B5,可做到補濕、修復及防護功效,它算是有質感的精華,一支足夠搽全臉兩層,用完原液已經好補濕,不過我也會薄塗一層面霜鎖住水份,成日都覺得皮膚好水! 以往我的薄皮膚做完laser要三、四天才完全修復 ,現在早晚用了 Cellular Repair 後一天就好了!

 

 photo Photo 10-1-2016 12 37 18 AM_zpsofhjqape.jpg

至於極緻修復逆齡面膜 (1盒5pc)就更加具急救功效,同原液一樣以植物幹細胞、透明質酸、橄欖烯及維他命B5作成份,雖然每次敷都覺得好奢侈,但實在太好用!

 

 photo 0001_zpsm5sob4ft.jpg

效果即時睇到,而面膜cutting好fit又夠貼臉,短短15分鐘就感覺到大量精華注入皮膚裡面,好水潤好補濕!

 photo Photo 8-2-2016 11 52 20 PM_zpsgnwg3qzd.jpg

新年前我特別連敷兩晚,上妝好貼服,仲好有彈性! 上圖是初一拜年後深夜歸家後拍下,無時間補妝都仲見得人!! :) (btw YSL唇膏真係好靚!!!)

 

 photo 0002_zps6ygl4dqx.jpg

皮膚穩定返真係會多左自拍架! 只要皮膚好,淡妝都可以自信示人,更加可以收埋年齡秘密!

 photo Photo 21-2-2016 5 36 23 PM_zpsvrl4pe3w.jpg

由即日起至2016年3月31日,Babyalpha讀者,購買極緻修復逆齡面膜 & 細胞修復肌底原液 更可享買一送一,計返混半價真係好抵!! 有興趣記住上去CLARUS選購啦! :)

 

CLARUS皮膚激光中心
http://www.clarus.com.hk/

 

5,795 total views, 2 views today

問答環節!