elysambre 環保有機。春妝示範

環保,是每個地球人應有的責任。以往接觸的環保品牌都是偏向護膚的多,上週發現到一個相當不錯的有機化妝品牌,來自法國的 elysambre 。

Photobucket

尤其欣賞它對環保的執著,在成份上,採用純天然成分、不含防腐劑、礦物油、滅菌劑、石油副產品、蠟質、丙二醇 ( propylene glycol )和凡士林;在包裝上,近乎所有產品都有補充裝出售,常見如眼影、碎粉、胭脂,罕見如眼線液、遮瑕膏、睫毛膏等,價錢比單品CASE便宜、物料又用得更小,當然要大力支持呢。

Photobucket

開始活動後化妝師找來PR MIRANDA DEMO,我們枱上都各有一SET ELYSAMBRE SKINCARE & MAKE UP邊聽邊跟著做。平時常見到治療師以手指夾著化妝棉,原來這樣的手勢能令接觸皮膚的力度減輕,大家落妝也要跟著做唷。

Photobucket

第一次使用品牌護膚品,氣味比較清淡、質地亦好輕盈。上面的Moisturising Fluid好似能量果汁,原來都係REFILL裝,比起厚身的膠裝環保得多。

Photobucket

這枝Make up base係 ELYSAMBRE 皇牌產品,非常保濕,就算在冷氣環境都令妝容更貼服,眼見不少bloggers完場時也有入手呢。

Photobucket

這就是我剛才提及的遮瑕REFILL啦~ 小小一片放在CASE,可以自由配搭,想更環保些不妨廢物利用,放入。

Photobucket

雖然唔係第一次試礦物碎粉,但這款Green Mineral Powder Foundation
真係超級滑,掃在面上好舒服,而且遮瑕度又夠,好開心最後收到佢,要為它出妝文呢! (^__^”)

Photobucket

最新的有機眼影色,顏色偏向粉調。

Photobucket

當天我試紫啡兩色,質地又係滑到不得了!! 非常易推,建議先打底才夠顯色啊!!

Photobucket

配返同系眼線色,眼線液不易溶化,微閃,不過掃質略帶硬。

Photobucket


.
化好半張臉~ 燈光所限好像拍得沒太大對比… ( >__< ) 周末我親自示範好囉~ 說好了拍片的,等我唷。

776 total views, 1 views today

gmail2  fb2  weibo2  instragram2

問答環節!

%d bloggers like this: