人妻生活 の 家電家品博覽

自從成為熊師奶後,家品店就成了我最愛的一個地方!其實早在上年還未置業時,我跟熊大大已經著手搜羅信用卡禮品、大型展銷會,所以搬到新居時,幾乎所有小型家電都已經入手了!! 想掃平貨一定要做好資料搜集,而一連五日由香港貿發局舉辦在會展舉行的 家電.家品.博覽 ,就正正係入手平貨機會了!! 今次就跟大家介紹數個攤位喇!

 

 photo Photo 12-8-15 7 52 59 pm_zpsuhv7lqhd.jpg

1st 一定係肥媽食平3D 的 德國寶 German Pool !!  前年申請渣打出糧戶口換到的八合一電子炸鍋超好用,打邊爐勁方便,溫度&時間都可以調節得非常準確!! 要是我的廚房可以double size 的話,我一定會長期放在櫃面!!

 

 photo 0001_zpskou9zdzc.jpg

除了炸鍋~ 其實我都好想試韓式光波燒烤爐,比起傳統韓式燒烤爐更適合家中無煙環境,起碼唔驚薰到牆身,彈到油上色真係好心痛架!

 

 photo Photo 12-8-15 7 09 47 pm_zpsxbiwwqjg.jpg

至於這些食品處理器也在我wish list裡,都係個句,如果廚房夠大真係唔怕買,好羨慕外國人的 king size kitchen!!! (>~~<)

 

 photo Photo 12-8-15 7 22 58 pm_zpslzgmxwmc.jpg

2nd 介紹有德國品牌 寶富麗 Profilia,主要賣梳化&床上用品,而且顏色偏向大膽,玩味人士應該會喜歡!

 

 photo 0003_zpsaqdjna5i.jpg

個人就鐘意簡單款~ 這兩張都是我的心頭好,坐落仲好舒服添~~

 

 photo Photo 12-8-15 7 19 35 pm_zpsjeinel4g.jpg

 

之後一定要介紹雅芳婷 A-Fontane ,它的連心被扣好過傳統綁繩好多!!今次冷氣被更加係抵到$199起就有張喇!

 

 photo Photo 12-8-15 7 20 00 pm_zpswzo7zyci.jpg

最可惜是卡通系列竟然沒有 Little Twin Stars!! 還記得熊太太同我拍拖時就送我一整套雅芳婷 Little Twin Stars ,喜歡到不得了!可惜換了雙人床後就帶不走了… 現在都放在娘家裡!

 

 photo Photo 12-8-15 8 45 05 pm_zps3fmwo6ad.jpg

認識了 KIRI 那麼多年還是第一次有幸合照,剪了齊蔭後那天真的有點不認得你!

 

 photo Photo 12-8-15 7 17 59 pm_zpsax2d9p7v.jpg

最後一個也是我最推介的香港品牌 建樂士 Kinox ,它的性價比非常高!! 數百元已經有交易,質地仲非常硬淨耐用,實用性非常高!

 

 photo 0002_zps5zsvhkqf.jpg

這兩個更係我的私心推介,好多酒店都用緊 Kinox 保暖壺架!! :)這幾天得閒就不妨一看喇!

 

香港貿發局家電.家品.博覽
8月13至16日 (星期四至日)10am – 10pm
8月17日(星期一) 10am – 6pm

2,537 total views, 1 views today

問答環節!