夏日美白 。 (二) 夜間美白抗氧 ♥ Olecule Radiance C

Photobucket

上次試完 Olecule Soothing Moist 感覺良好,話咁快已經幹掉一枝喇,滴管精華素果然K.O 得最快手!

Photobucket

剛好又收到 Olecule 的試用,Olecule Radiance C 維他命C美白抗氧精華 (HK$880/15ML) 同是滴管精華~~ 當然啦!  Olecule 只出滴管產品嘛!! (怎樣像自己跟自己說話 -.-)

Photobucket

貴婦級價錢,自然有其特別之處,不然都吸引唔到人買呢。雖然市面上普遍美白產品以維他命C 為美白成份,但要DEPEND成份、含量,才知效果如何~ 所以都不是所有都有同等效用。

RACIANCE C  成份裡有15%維他命C,加入專利成份 WHITONYL® ,可以滲透肌膚,抑制黑色素於底層繁殖,造到深層美白。

Photobucket

有別於其他精華,RACIANCE C 呈透明黃色,沒甚氣味,每次用2-3滴,建議夜間使用。不過我問過PR 日夜都可以啦! 只要日間用後塗防曬,以防維他命C吸收紫外光就沒問題了。

Photobucket

太細枝關係~ 我… 暫時不捨得日夜用…. (@.@) 而且日頭亦試緊別家品牌,留待夜晚用好了!! 一般做激光療程後都唔建議做美白產品,但這枝能夠長期使用,尤其適合激光後及荷爾蒙斑肌膚

Photobucket

塗在臉上會有D桔桔地,有點似做果酸。問過PR後,原來 RACIANCE C 滲透力高,桔桔地就係REACTION緊,不用擔心~ 我塗後沒有任何敏感狀況,只係桔幾秒咁大把!!

用左大約10天,我覺得美白效果都幾明顯,臉色白淨均勻左,尤其係下巴暗瘡印,淡了超多!!! 上圖是深夜回家拍,全日沒有補過粉啊! 還有遮瑕用少左也是個很好的証明!

Photobucket

唯獨價錢唔便宜,未必會KEEP住。不過若讀者有荷爾蒙斑問題,我就建議你選用有高滲透力的 RADIANCE C ,因LASER 對荷爾蒙斑幫助有限,只能靠產品減低斑點增生的機會,那就要選成份好一點啦! :)


加入下面連結:不定期有獨家送禮、網購分享、美妝心得、新品情報等分享。

 

 

1,408 total views, 1 views today

gmail2  fb2  weibo2  instragram2

問答環節!

%d bloggers like this: