摩術手告別肩頸痛! | OSIM uMagic 摩術椅

未認識熊大大之前人妻朋友曾經同我講:「襯未結婚就要好好享受做女嘅日子,第時就有排你做喇! 」直到依家,我真係深深明白佢嘅用意!!

以前放工一返到屋企就做軟皮蛇訓係梳化,累得滯甚至 daddy 會買埋外賣晚餐俾我,從小十指不沾陽春水,係每年大掃除先會係咁意抹下自己間房!諗返起上年仲係過著被服侍的生活,但依家就要扛起照顧家中大小事的責任喇!

 

 photo 0005_zpsm4ylniwd.jpg

雖然返工已經好累人,但為左令賣萌包包兔&熊大大有舒服的居住環境,無論幾累我們都堅持把家中打掃得一塵不染! 係未計劃請鐘點之前,樣樣都要親力親為! 做家務兼每晚要低身幫包包清兔籠,加上搭車時間又不自覺成為低頭族,肩頸真的變好酸痛啊!!

 

 photo PB163477_zpsb7pqfxtv.jpg

今次受到 OSIM 邀請試試最近軟硬熱賣的 OSIM uMagic 摩術椅 ,摙走平日積累起來的肩頸酸痛,這次更是一改我對全身按摩椅的看法呢!

 

 photo PB163441_zpsn4kfott7.jpg

原來新型按摩椅已經輕巧好多,不像傳統款咁笨重! 我最欣賞 摩術椅 一開始運作時為我全身scan一次,智能開動後更令之後穴位按摩更加準確同舒服! 

 

 photo PB163519_zpsttgszzyn.jpg

背部溫熱功能能為我熱敷背脊,血液循環改善便可減輕肩背酸痛,如果係寒冷天氣下熱敷就更加正!

 

 photo 0004_zpslpgikr7v.jpg

職業女性真是不易當! 上班穿高跟鞋又長期使用鍵盤及滑鼠,返到屋企手腳全身都非常累! 摩術椅不只按到肩頸、腰部、大腿及後手臂,就連前手臂都照顧得到! 亦可以按埋小腿、腳踝及腳踝,按一part已經鬆左好多,即時改善水腫問題! 而且可以按用家高度伸縮,就像我跟熊大大相距2Xcm都夾得黎!

 

 photo 0003_zpsu9n1g0ti.jpg

講到最最最鐘意的功能,一定係摩術椅獨有 V 型夾膊按摩球。我的梳乎樣已經解釋了一切吧!HAHA 當日我試用完都心思思想買返部,全因其摩術手真係按得精準到位,更識得係肩井穴(一按落去最酸最累!)停底「摙」幾秒!以前我會嫌按摩椅機械化又按得痛,但今次堅係覺得摩術椅舒服過人手按,好讚!

 

 photo 0001_zpschtd20xn.jpg

有針對低頭族按摩外,更可以自選多款全身按摩,就像腿部舒緩、瑜伽伸展等。

 

 photo 0002_zpswne6eogq.jpg

亦可以利用手機apps & 藍芽功能 update 按摩程式,有排玩唔會悶~

 

 photo PB163526_zpsji5qddy8.jpg

做完按摩後一定要識得飲水,幫助補充水分及排毒。

 

 photo PB163536_zpsxlpeggr5.jpg photo PB163412_zpsv7xophvu.jpg

除了剛才試到的啡色椅,摩術椅另有紅色、紫色及米白,個人就覺得紫色&紅色最靚!! 

 

 photo PB163538_zpseblqcax1.jpg

按摩椅一定會試過先買,所以試用環境尤其重要! 今次去到的 九龍灣德福 OSIM 分店 可以安排在私隱度較高的店後區域試坐,不會與商場途人對望,環境也較舒適!

 

 photo PB163476_zpsysiiucvq.jpg

 睇返相都好想再摙啊! 下次經過 OSIM 專門店真係不妨入去試下 OSIM 魔術椅,推介給經常對電腦、做家務、低頭族人士! =)

2,971 total views, 4 views today

問答環節!