【 我的美白保濕之旅 】 第三步曲 以最美迎接最好 (送半價美白補濕針)

 photo CP_AS_0084_zps7xjvdjgj.jpg

當初因為想prewedding同bigday 上妝效果好就鼓起勇氣去打 Restylane Vital Light 美白補濕針 !

我想這點是女生都會明白~ 即使化妝師技巧點好,都要自己皮膚聽話先可以換成美妝!! 我以前皮膚真的好乾,是明顯feel到皮膚底層總係唔夠水份,那時用幾層b5 gel都覺得好快就吸收哂,就算勤敷面膜都只是補濕到表層而已,所以一轉天氣就好易臉珠泛紅敏感,這也是我最concern的問題,我真的不想再靠著敏感藥及外塗類固醇去解決啦,一定要從根本問題入手!

 

 photo Photo 29-5-15 5 40 46 pm_zpsbpxyfeil.jpg

自從在 Clarus 做過解決玫瑰痤瘡的 V Beam treatment  ( link to 舊文 ) 後,就好信任 Dr Mak 每一個意見! 其實心底裡每個女生都想變美,但往往好多不良美容中心令唔少人卻步甚至被騙,我也興幸自己因為blogger關係認識到 Dr Mak , 我覺得她是個好專業又實在的醫生,只會介紹適合客人的treatment,而且靚女對美感真係會好d! XDD 我的朋友有在 Clarus 打過透明質酸針改變淚溝,以前看QQ youtube就知道淚溝最難打最易失敗,但我朋友出來的效果真係勁自然,微整型後變靚又唔硬膠才是王道啊!!
 

 

 photo Photo 21-3-15 1 27 38 pm_zps16ab2thb.jpg

每次打 Restylane 美白補濕針都要經歷塗麻醉膏》落針》鎮靜過程每劑補濕針大概打到100-120格,Dr Mak 除左會係我皮膚最乾的位置落針,亦都會(順手)改善埋我淚溝虎紋問題,淚溝改善後真係會望落後生d! 係剛打針後的一個月,就算素顏時皮膚都充滿光澤,毛孔又細左好多,整體膚質都後生細緻好多!
 

 

 photo 0001_zpsveoqgzd2.jpg

雖然補濕針的透明質酸分子最細,但淚溝效果都蠻明顯! 尤其拎返我新舊照對比 (左圖: 14年2月@台中;右圖: 15年9月@Mykonos) 就更易睇到分別,以前有嚴重淚溝真係會雙眼無神,眼袋又大又黑,現在是簡單遮就可以出門了! 雖然點都係有個眼袋(畢竟不是割掉),但填補返流失的透明質酸整體樣子也會變年輕呢!
 >

 

 photo P9241636_zpsoad58w5b.jpg

就算打左三劑補濕針已經超過半年時間(最後1針是今年3月進行) ,但仲未完全流失,起碼依家塗精華都不用像以前那樣兇,而且遮眼肚時更唔會遮極都仲係漲漲黑黑,其實我都唔知大概會幾耐先完全流失,因為也要視乎我的生活習慣及皮膚保養,而 Dr Mak 就說客人通常一至兩年就會再來補打。
 

 

 photo PA250256_zpsorq4vrtc.jpg
常聽人說打針會令人上癮,對我來說還好吧,我並不是那種要無止境追求美,暫時未有計劃去嘗試其他針! 只覺得能夠借用新科技解決到皮膚問題,又有專業醫生親自處理,仲點解唔去試?! 好皮膚能夠俾人第一個好印象,對建立信心、社交、做事都是有幫助,只要找到良心beauty centre就沒有問題喇! :)

 


 photo Photo 10-4-15 6 36 00 pm_zpsgc5euhtb.jpg

*左二就是Dr Mak喇! 她真人絕對比上鏡更美~~ ♥ 還記得這天是big day前兩日,特意上去派餅卡同埋俾 Dr Mak 檢查皮膚,話咁多都已經過了6個多月了~~ 那時候打好3針,以最靚效果迎接 big day!

跟 Dr Mak 談過後,也想令更多人可以試到美白補濕針的魔力! 現在起只要like Babyalpha in Wonderland & CLARUS 皮膚激光中心 Facebook專頁,之後在我Facebook post 跟我分享一個你想變美的理由,再tag 3位朋友仔,就有機會獲得免費專業皮膚諮詢(原價HK$500),及可以半價光顧美白補濕針乙支 (原價HK$8,800) ,名額共有10名! 不止美白補濕針,任何皮膚上的問題都可以問Dr Mak啊!有關療程問題也歡迎大家PM我啊!


2,501 total views, 1 views today

問答環節!